Τι είναι η Ορθοδοντική;

Τι είναι η Ορθοδοντική; Ορθοδοντική Κλινική Κατερίνη Orthodontic Smiles Clinic

Η Ορθοδοντική είναι ειδικότητα της Οδοντιατρικής η οποία έχει ως αντικείμενο τη μελέτη και θεραπεία των προβλημάτων σύγκλεισης των οδοντικών τόξων, η οποία μπορεί να οφείλεται είτε σε τοπικά οδοντικά αίτια ή σε δυσαρμονία των γνάθων ή σε συνδυασμό.

Ορθοδοντική Θεραπεία

Η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να στοχεύσει σε αποκλειστικά αμιγή μετακίνηση δοντιών ή μπορεί να ελέγξει και να κατευθύνει την ανάπτυξη του προσώπου, όπου τότε προσδιορίζεται καλύτερα με τον όρο “Οδοντο-Προσωπκή Ορθοπεδική” (σύμφωνα με την Αμερικανική Ομοσπονδία Ορθοδοντικών).

Ειδικός Ορθοδοντικός

Ειδικός Ορθοδοντικός καλείται αυτός ο οποίος έχει λάβει τριετή Ειδίκευση στην Ορθοδοντική από αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα, εφόσον προηγουμένως ολοκλήρωσε πενταετές πρόγραμμα φοίτησης στην Οδοντιατρική Σχολή για την απόκτηση του πτυχίου του Χειρουργού Οδοντιάτρου. Ο Τίτλος της Ορθοδοντικής Ειδικότητας απονέμεται κατόπιν εξετάσεων από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας.

Υπηρεσίες Ορθοδοντικής

Ορθοδοντική για Παιδιά

Η πρώτη εκτίμηση από ορθοδοντικό πρέπει να γίνεται στην ηλικία των επτά ετών. Εάν κι εφόσον είναι απαραίτητο, εφαρμόζεται μια “πρώτη φάση” ορθοδοντικής θεραπείας, διάρκειας το πολύ ενός έτους, και συνήθως με κινητούς μηχανισμούς και όχι με σιδεράκια που κολλάνε στα δόντια.

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντική για Εφήβους

Οι έφηβοι αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα ορθοδοντικών ασθενών, καλύπτοντας το 60-70% των ασθενών. Η κατάλληλη χρονική στιγμή για την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας εφήβων είναι λίγο πριν την απόπτωση και των τελευταίων νεογιλών δοντιών, περίπου στην ηλικία των 11-12.

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντική Ενηλίκων

Παρόλο που στο παρελθόν είχε επικρατήσει η εσφαλμένη άποψη ότι η ορθοδοντική θεραπεία ενδείκνυται μόνο για παιδιά και εφήβους, κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές. Και οι ενήλικες μπορούν να προσβλέπουν σε ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο με τη βοήθεια της ορθοδοντικής εφόσον τα δόντια στηρίζονται από ένα υγιές περιοδόντιο.

Διαβάστε περισσότερα

Αόρατες Τεχνικές

Εκτός από την άρτια αισθητική του χαμόγελου μετά το πέρας της θεραπείας, η κλινική μας έχει ως στόχο την καλύτερη δυνατή αισθητική και κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας, ιδιαίτερα για τους ενήλικες ασθενείς μας. Οι παρεχόμενες αισθητικές – “αόρατες” τεχνικές είναι οι ακόλουθες

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντικά Μίνι – Εμφυτεύματα

Τα ορθοδοντικά μινι-εμφυτεύματα αποτελούν μία σύγχρονη τεχνική για την επίτευξη απόλυτα ελεγχόμενης ορθοδοντικής μετακίνησης χωρίς ανεπιθύμητες μετακινήσεις άλλων δοντιών λόγω εξαιτίας του νόμου δράσης-αντίδρασης. Στηρίζονται σε σκληρούς ιστούς και η τοποθέτησή τους διαρκεί λίγα λεπτά …

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Πανοραμική – Κεφαλομετρική Ακτινογραφία

Η κλινική μας είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο ψηφιακό πανοραμικό – κεφαλομετρικό ακτινολογικό μηχάνημα SIRONA ORTHOPHOS XG5 τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό όλα τα διαγνωστικά στοιχεία  να λαμβάνονται στο χώρο μας …

Διαβάστε περισσότερα