Δέσποινα Α. Παπαμάνου, Ειδικός Ορθοδοντικός

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2007 λαμβάνοντας το πτυχίο του Χειρουργού Οδοντίατρου (DDS). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε αριστείο και υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Συνέχισε τις σπουδές της σε κλινική και εργαστηριακή έρευνα για ενάμιση έτος καθώς έγινε δεκτή ως Postdoctoral Research Fellow στο Applied Molecular Photomedicine Laboratory του Forsyth Institute και στο Department of Developmental Biology του Harvard School of Dental Medicine στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στο παγκόσμιο συνέδριο του International Association for Dental Research (IADR) το 2009 στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα

Κατόπιν εξετάσεων, εισήχθη πρώτη κατά σειρά, στο τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 2012 απαγγέλλοντας τον όρκο και αποκτώντας Master of Science in Dentistry (MSD) και Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική (Dipl Ortho). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε ερευνητικές εργασίες, τα αποτελέσματα των οποίων παρουσίασε στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος το 2010, λαμβάνοντας βραβείο, καθώς και στα διεθνή συνέδρια των European Orthodontic Society (EOS) το 2011 και το 2012, και της American Association of Orthodontists (AAO) το 2012 στη Χαβάη των ΗΠΑ. Συμμετείχε στη θεωρητική, εργαστηριακή και κλινική εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Ορθοδοντικής. Συνεργάστηκε με ομάδα ειδικών στην αντιμετώπιση ασθενών με σκελετικές δυσαρμονίες και κρανιοπροσωπικές διαταραχές στα νοσοκομεία Παίδων και Γ. Γεννηματάς.

Πανελλήνια και διεθνή συνέδρια

Έχει ενεργό συμμετοχή με ομιλίες και παρουσιάσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει δημοσιεύσεις άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος διεθνών και ελληνικών ορθοδοντικών εταιρειών.

Ο τίτλος της Ειδικότητας της Ορθοδοντικής απονεμήθηκε, κατόπιν εξετάσεων, από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας.

Είναι δέσμευσή μας να παρέχουμε στους ασθενείς μας τις βέλτιστες συνθήκες ορθοδοντικής θεραπείας, ανεξάρτητα από τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει σε εμάς.

Σε ζητήματα που αφορούν την παροχή φροντίδας σε εσάς και τα παιδιά σας, θεωρούμε ότι αξίζετε τα καλύτερα!

Δέσποινα Α. Παπαμάνου, Ειδικός Ορθοδοντικός

Επικοινωνία

Ώρες Λειτουργίας

Ημέρα Ωράριο
Δευτέρα 11:00 – 20:00
Τρίτη 11:00 – 14:00
Τετάρτη 11:00 – 14:00 
Πέμπτη 11:00 – 20:00
Παρασκευή 11:00 – 20:00
Δεχόμαστε μόνο κατόπιν ραντεβού.

Συχνές Ερωτήσεις

Κλείστε Ραντεβού

Υπηρεσίες Ορθοδοντικής

Ορθοδοντική για Παιδιά

Η πρώτη εκτίμηση από ορθοδοντικό πρέπει να γίνεται στην ηλικία των επτά ετών. Εάν κι εφόσον είναι απαραίτητο, εφαρμόζεται μια “πρώτη φάση” ορθοδοντικής θεραπείας, διάρκειας το πολύ ενός έτους, και συνήθως με κινητούς μηχανισμούς και όχι με σιδεράκια που κολλάνε στα δόντια.

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντική για Εφήβους

Οι έφηβοι αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα ορθοδοντικών ασθενών, καλύπτοντας το 60-70% των ασθενών. Η κατάλληλη χρονική στιγμή για την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας εφήβων είναι λίγο πριν την απόπτωση και των τελευταίων νεογιλών δοντιών, περίπου στην ηλικία των 11-12.

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντική Ενηλίκων

Παρόλο που στο παρελθόν είχε επικρατήσει η εσφαλμένη άποψη ότι η ορθοδοντική θεραπεία ενδείκνυται μόνο για παιδιά και εφήβους, κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές. Και οι ενήλικες μπορούν να προσβλέπουν σε ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο με τη βοήθεια της ορθοδοντικής εφόσον τα δόντια στηρίζονται από ένα υγιές περιοδόντιο.

Διαβάστε περισσότερα

Αόρατες Τεχνικές

Εκτός από την άρτια αισθητική του χαμόγελου μετά το πέρας της θεραπείας, η κλινική μας έχει ως στόχο την καλύτερη δυνατή αισθητική και κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας, ιδιαίτερα για τους ενήλικες ασθενείς μας. Οι παρεχόμενες αισθητικές – “αόρατες” τεχνικές είναι οι ακόλουθες

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντικά Μίνι – Εμφυτεύματα

Τα ορθοδοντικά μινι-εμφυτεύματα αποτελούν μία σύγχρονη τεχνική για την επίτευξη απόλυτα ελεγχόμενης ορθοδοντικής μετακίνησης χωρίς ανεπιθύμητες μετακινήσεις άλλων δοντιών λόγω εξαιτίας του νόμου δράσης-αντίδρασης. Στηρίζονται σε σκληρούς ιστούς και η τοποθέτησή τους διαρκεί λίγα λεπτά …

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Πανοραμική – Κεφαλομετρική Ακτινογραφία

Η κλινική μας είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο ψηφιακό πανοραμικό – κεφαλομετρικό ακτινολογικό μηχάνημα SIRONA ORTHOPHOS XG5 τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό όλα τα διαγνωστικά στοιχεία  να λαμβάνονται στο χώρο μας …

Διαβάστε περισσότερα