Φροντίδα Κινητών Μηχανισμών

Φροντίδα Κινητών Μηχανισμών Ορθοδοντική Κλινική Κατερίνη Orthodontic Smiles Clinic

Φροντίδα Κινητών ΜηχανισμώνOι κινητοί μηχανισμοί, δεδομένης της μακροχρόνιας χρήσης τους, θα πρέπει να παραμένουν καθαροί! Έτσι, πρέπει να βουρτσίζετε το “μασελάκι” σας με μία οδοντόβουρτσα (κατά προτίμηση μέτρια ή σκληρή οδοντόβουρτσα η οποία δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται στο βούρτσισμα των δοντιών) και μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα . Πριν τοποθετήσετε το μασελάκι στο στόμα σας, ξεπλύνετέ το κάτω από τρεχούμενο νερό.

Φυλάσσετε πάντοτε το μασελάκι στην πλαστική θήκη με την οποία σας προμηθεύσαμε για να το προστατέψετε από φθορά όταν δεν χρησιμοποιείται. Μην το βάζετε ποτέ στην τσέπη σας και μην το τυλίξετε ποτέ με χαρτοπετσέτα ή χαρτομάντιλα αντί να το τοποθετήσετε στο κουτί. Μπορεί να πεταχτεί πολύ εύκολα!

Δεν πρέπει να τρώτε ή να πίνετε οτιδήποτε εκτός από νερό φορώντας το μασελάκι.

Κρατήστε το μακριά από ζώα (ιδιαίτερα από το σκύλο σας) και μακριά από πηγές θερμότητας (το καλοκαίρι ΔΕΝ θα πρέπει να αφήνεται μέσα στο αυτοκίνητο τις ζεστές ημέρες). Φυλάξτε το σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος.

χρησιμοποιήσετε ταμπλέτες καθαρισμού οδοντοστοιχιώνΓια τον καθαρισμό του κινητού ορθοδοντικού μηχανισμού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταμπλέτες καθαρισμού οδοντοστοιχιών (πχ Corega) όσο συχνά θέλετε.

Υπηρεσίες Ορθοδοντικής

Ορθοδοντική για Παιδιά

Η πρώτη εκτίμηση από ορθοδοντικό πρέπει να γίνεται στην ηλικία των επτά ετών. Εάν κι εφόσον είναι απαραίτητο, εφαρμόζεται μια “πρώτη φάση” ορθοδοντικής θεραπείας, διάρκειας το πολύ ενός έτους, και συνήθως με κινητούς μηχανισμούς και όχι με σιδεράκια που κολλάνε στα δόντια.

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντική για Εφήβους

Οι έφηβοι αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα ορθοδοντικών ασθενών, καλύπτοντας το 60-70% των ασθενών. Η κατάλληλη χρονική στιγμή για την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας εφήβων είναι λίγο πριν την απόπτωση και των τελευταίων νεογιλών δοντιών, περίπου στην ηλικία των 11-12.

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντική Ενηλίκων

Παρόλο που στο παρελθόν είχε επικρατήσει η εσφαλμένη άποψη ότι η ορθοδοντική θεραπεία ενδείκνυται μόνο για παιδιά και εφήβους, κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές. Και οι ενήλικες μπορούν να προσβλέπουν σε ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο με τη βοήθεια της ορθοδοντικής εφόσον τα δόντια στηρίζονται από ένα υγιές περιοδόντιο.

Διαβάστε περισσότερα

Αόρατες Τεχνικές

Εκτός από την άρτια αισθητική του χαμόγελου μετά το πέρας της θεραπείας, η κλινική μας έχει ως στόχο την καλύτερη δυνατή αισθητική και κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας, ιδιαίτερα για τους ενήλικες ασθενείς μας. Οι παρεχόμενες αισθητικές – “αόρατες” τεχνικές είναι οι ακόλουθες

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντικά Μίνι – Εμφυτεύματα

Τα ορθοδοντικά μινι-εμφυτεύματα αποτελούν μία σύγχρονη τεχνική για την επίτευξη απόλυτα ελεγχόμενης ορθοδοντικής μετακίνησης χωρίς ανεπιθύμητες μετακινήσεις άλλων δοντιών λόγω εξαιτίας του νόμου δράσης-αντίδρασης. Στηρίζονται σε σκληρούς ιστούς και η τοποθέτησή τους διαρκεί λίγα λεπτά …

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Πανοραμική – Κεφαλομετρική Ακτινογραφία

Η κλινική μας είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο ψηφιακό πανοραμικό – κεφαλομετρικό ακτινολογικό μηχάνημα SIRONA ORTHOPHOS XG5 τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό όλα τα διαγνωστικά στοιχεία  να λαμβάνονται στο χώρο μας …

Διαβάστε περισσότερα