Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007 λαμβάνοντας το πτυχίο του Χειρουργού Οδοντίατρου (DDS). Την περίοδο 2007-2008 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως οδοντίατρος. Για τα επόμενα δύο έτη υπήρξε συνεργάτης σε ορθοδοντικό ιατρείο στην Αθήνα.

Ακολούθησε η τριετής ειδίκευσή του στην Ορθοδοντική στο Center for Advanced Dental Education, Saint Louis University στο St Louis των ΗΠΑ, την πρώτη ιδρυθείσα (1901) Ορθοδοντική Σχολή παγκοσμίως, όπου και αποφοίτησε το 2013 λαμβάνοντας Master of Science in Dentistry (MSD) και Certificate in Orthodontics (Dipl Ortho).

Βραβεία – Awards

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του βραβεύτηκε με το Uchiyama & Truchel Award for Excellence in Preclinical Orthodontics από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Εκπόνησε τη διπλωματική του εργασία με τίτλο «Dental and Skeletal Contributions to Molar Occlusal Development» με επιβλέποντα τον Καθηγητή Lysle E. Johnston και σε συνεργασία με το Bolton-Brush Growth Study Center, Case Western Reserve University στο Cleveland των ΗΠΑ. Άλλες ερευνητικές και κλινικές εργασίες του παρουσιάστηκαν στα συνέδρια της European Orthodontic Society (EOS) το 2012 καθώς και της American Association of Orthodontists (AAO) το 2011 στο Σικάγο, το 2012 στη Χαβάη, και το 2013 στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Κατά το τελευταίο εξάμηνο των σπουδών του συμμετείχε στη θεωρητική και κλινική εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών της Ορθοδοντικής αλλά και ως Clinical Fellow σε ορθοδοντικό ιατρείο στο St Louis.

Πιστοποίηση

Μετά από εξετάσεις έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τα Part I και Part II των American Board of Orthodontics και κατέχει την Πιστοποίηση (Board Eligible) στην Ορθοδοντική στις ΗΠΑ. Είναι μέλος διεθνών και ελληνικών ορθοδοντικών εταιρειών.

Ο τίτλος της Ειδικότητας της Ορθοδοντικής απονεμήθηκε, κατόπιν εξετάσεων, από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας.

Είναι δέσμευσή μας να παρέχουμε στους ασθενείς μας τις βέλτιστες συνθήκες ορθοδοντικής θεραπείας, ανεξάρτητα από τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει σε εμάς.

Σε ζητήματα που αφορούν την παροχή φροντίδας σε εσάς και τα παιδιά σας, θεωρούμε ότι αξίζετε τα καλύτερα!

Αλέξανδρος Κ. Τσουράκης, Ειδικός Ορθοδοντικός

Επικοινωνία

Ώρες Λειτουργίας

Ημέρα Ωράριο
Δευτέρα 11:00 – 20:00
Τρίτη 11:00 – 14:00
Τετάρτη 11:00 – 14:00 
Πέμπτη 11:00 – 20:00
Παρασκευή 11:00 – 20:00
Δεχόμαστε μόνο κατόπιν ραντεβού.

Συχνές Ερωτήσεις

Κλείστε Ραντεβού

Υπηρεσίες Ορθοδοντικής

Ορθοδοντική για Παιδιά

Η πρώτη εκτίμηση από ορθοδοντικό πρέπει να γίνεται στην ηλικία των επτά ετών. Εάν κι εφόσον είναι απαραίτητο, εφαρμόζεται μια “πρώτη φάση” ορθοδοντικής θεραπείας, διάρκειας το πολύ ενός έτους, και συνήθως με κινητούς μηχανισμούς και όχι με σιδεράκια που κολλάνε στα δόντια.

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντική για Εφήβους

Οι έφηβοι αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα ορθοδοντικών ασθενών, καλύπτοντας το 60-70% των ασθενών. Η κατάλληλη χρονική στιγμή για την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας εφήβων είναι λίγο πριν την απόπτωση και των τελευταίων νεογιλών δοντιών, περίπου στην ηλικία των 11-12.

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντική Ενηλίκων

Παρόλο που στο παρελθόν είχε επικρατήσει η εσφαλμένη άποψη ότι η ορθοδοντική θεραπεία ενδείκνυται μόνο για παιδιά και εφήβους, κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές. Και οι ενήλικες μπορούν να προσβλέπουν σε ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο με τη βοήθεια της ορθοδοντικής εφόσον τα δόντια στηρίζονται από ένα υγιές περιοδόντιο.

Διαβάστε περισσότερα

Αόρατες Τεχνικές

Εκτός από την άρτια αισθητική του χαμόγελου μετά το πέρας της θεραπείας, η κλινική μας έχει ως στόχο την καλύτερη δυνατή αισθητική και κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας, ιδιαίτερα για τους ενήλικες ασθενείς μας. Οι παρεχόμενες αισθητικές – “αόρατες” τεχνικές είναι οι ακόλουθες

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντικά Μίνι – Εμφυτεύματα

Τα ορθοδοντικά μινι-εμφυτεύματα αποτελούν μία σύγχρονη τεχνική για την επίτευξη απόλυτα ελεγχόμενης ορθοδοντικής μετακίνησης χωρίς ανεπιθύμητες μετακινήσεις άλλων δοντιών λόγω εξαιτίας του νόμου δράσης-αντίδρασης. Στηρίζονται σε σκληρούς ιστούς και η τοποθέτησή τους διαρκεί λίγα λεπτά …

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Πανοραμική – Κεφαλομετρική Ακτινογραφία

Η κλινική μας είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο ψηφιακό πανοραμικό – κεφαλομετρικό ακτινολογικό μηχάνημα SIRONA ORTHOPHOS XG5 τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό όλα τα διαγνωστικά στοιχεία  να λαμβάνονται στο χώρο μας …

Διαβάστε περισσότερα