Συμβουλές στοματικής υγιεινής

Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής

Βούρτσισμα δοντιών

Το βούρτσισμα θα πρέπει να γίνεται κάθε πρωί, βράδυ, και μετά από κάθε γεύμα χρησιμοποιώντας μόνο μαλακή (ή το πολύ μέτρια) οδοντόβουρτσα.

Κατα τη διάρκεια του βουρτσίσματος θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι κατευθύνετε τους θύσανους της οδοντόβουρτσας πάνω και κάτω απο τα ορθοδοντικά αγκύλια.

Τα ούλα πρέπει να βουρτσίζονται τοποθετώντας την οδοντόβουρτσα σε γωνία 45 μοιρών και πιέζοντας με μικρές κυκλικές κινήσεις, μετρώντας 5 δευτερόλεπτα για κάθε περιοχή.

Μετά το βούρτσισμα δοντιών

Θα πρέπει να γίνεται έλεγχος στον καθρέπτη εάν υπάρχουν υπολείμματα τροφών μετά το βούρτσισμα και επανάληψη της διαδικασίας στην εκάστοτε περιοχή. Για το λόγο αυτό, είναι σκόπιμο να μην χρησιμοποιείται οδοντόκρεμα έστω μία φορά την ημέρα.

Οδοντικό νήμα

Η χρήση οδοντικού νήματος κρίνεται απαραίτητη, τουλάχιστον 1 φορά ανά 2 ημέρες περνώντας το νήμα μεταξύ των αγκυλίων και κάτω από το σύρμα, πιέζοντας προς ένα δόντι κάθε φορά ώστε να σχηματιστεί “C” προς τη βάση του δοντιού. Προσοχή: Δεν πιέζουμε προς τα ούλα αλλά πλάγια προς το δόντι καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού και υφίζησης των ούλων.

Θυμηθείτε: Η εμφάνιση αιμοραγίας των ούλων κατα το βούρτσισμα υποδεικνύει την παρουσία φλεγμονής-ουλίτιδας στην περιοχή αυτή και απαιτεί περισσότερη φροντίδα και όχι αποφυγή βουρτσίσματος στην περιοχή αυτή.

Υπηρεσίες Ορθοδοντικής

Ορθοδοντική για Παιδιά

Η πρώτη εκτίμηση από ορθοδοντικό πρέπει να γίνεται στην ηλικία των επτά ετών. Εάν κι εφόσον είναι απαραίτητο, εφαρμόζεται μια “πρώτη φάση” ορθοδοντικής θεραπείας, διάρκειας το πολύ ενός έτους, και συνήθως με κινητούς μηχανισμούς και όχι με σιδεράκια που κολλάνε στα δόντια.

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντική για Εφήβους

Οι έφηβοι αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα ορθοδοντικών ασθενών, καλύπτοντας το 60-70% των ασθενών. Η κατάλληλη χρονική στιγμή για την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας εφήβων είναι λίγο πριν την απόπτωση και των τελευταίων νεογιλών δοντιών, περίπου στην ηλικία των 11-12.

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντική Ενηλίκων

Παρόλο που στο παρελθόν είχε επικρατήσει η εσφαλμένη άποψη ότι η ορθοδοντική θεραπεία ενδείκνυται μόνο για παιδιά και εφήβους, κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές. Και οι ενήλικες μπορούν να προσβλέπουν σε ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο με τη βοήθεια της ορθοδοντικής εφόσον τα δόντια στηρίζονται από ένα υγιές περιοδόντιο.

Διαβάστε περισσότερα

Αόρατες Τεχνικές

Εκτός από την άρτια αισθητική του χαμόγελου μετά το πέρας της θεραπείας, η κλινική μας έχει ως στόχο την καλύτερη δυνατή αισθητική και κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας, ιδιαίτερα για τους ενήλικες ασθενείς μας. Οι παρεχόμενες αισθητικές – “αόρατες” τεχνικές είναι οι ακόλουθες

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντικά Μίνι – Εμφυτεύματα

Τα ορθοδοντικά μινι-εμφυτεύματα αποτελούν μία σύγχρονη τεχνική για την επίτευξη απόλυτα ελεγχόμενης ορθοδοντικής μετακίνησης χωρίς ανεπιθύμητες μετακινήσεις άλλων δοντιών λόγω εξαιτίας του νόμου δράσης-αντίδρασης. Στηρίζονται σε σκληρούς ιστούς και η τοποθέτησή τους διαρκεί λίγα λεπτά …

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Πανοραμική – Κεφαλομετρική Ακτινογραφία

Η κλινική μας είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο ψηφιακό πανοραμικό – κεφαλομετρικό ακτινολογικό μηχάνημα SIRONA ORTHOPHOS XG5 τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό όλα τα διαγνωστικά στοιχεία  να λαμβάνονται στο χώρο μας …

Διαβάστε περισσότερα