Η Πρώτη Επίσκεψη σε Ορθοδοντικό

Η Πρώτη Επίσκεψη σε Ορθοδοντικό Ορθοδοντική Κλινική Κατερίνη Orthodontic Smiles Clinic

Οδοντιατρικό ιστορικό

Κατά την πρώτη επίσκεψη σε ορθοδοντικό, αρχικά λαμβάνεται το ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό του ορθοδοντικού ασθενούς.

Γνωριμία με τους χώρους

Γίνεται η πρώτη γνωριμία με τους χώρους του ιατρείου μας και με το προσωπικό μας, ακολουθεί η λεπτομερής κλινική εξέταση από τους ορθοδοντικούς μας και η λήψη φωτογραφιών. Ακολουθεί η λήψη αποτυπωμάτων των οδοντικών φραγμών ώστε να κατασκευαστούν τα εκμαγεία μελέτης, ενώ, εφόσον κρίνεται σκόπιμο και ανάλογα με το στάδιο της ανάπτυξης των οδοντικών φραγμών διενεργείται η λήψη πανοραμικής και κεφαλομετρικής ακτινογραφίας.

Ακτινογραφίες

Οι ακτινογραφίες βοηθούν τόσο στην καλύτερη δυνατή διάγνωση ανωμαλιών του σχηματιζόμενου οδοντικού φραγμού όσο και στη διεκπεραίωση του κατάλληλου σχεδίου θεραπείας.

Αισθητική του χαμόγελου

Ιδιαίτερα σημαντικό στη σύγχρονη ορθοδοντική θεωρείται το κύριο “παράπονο” του ασθενούς σε ότι αφορά την αισθητική του χαμόγελου. Οι στόχοι της θεραπείας προσδιορίζονται και κινούνται γύρω από το κύριο αυτό μέλημα του ασθενούς.

Η Δεύτερη επίσκεψη

Στη δεύτερη επίσκεψη γίνεται η παρουσίαση των βασικών προβλημάτων του ασθενούς και καθορίζεται το σχέδιο θεραπείας, η επιλογή των ορθοδοντικών συσκευών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν η διάρκεια, και το κόστος της θεραπείας.

Υπηρεσίες Ορθοδοντικής

Ορθοδοντική για Παιδιά

Η πρώτη εκτίμηση από ορθοδοντικό πρέπει να γίνεται στην ηλικία των επτά ετών. Εάν κι εφόσον είναι απαραίτητο, εφαρμόζεται μια “πρώτη φάση” ορθοδοντικής θεραπείας, διάρκειας το πολύ ενός έτους, και συνήθως με κινητούς μηχανισμούς και όχι με σιδεράκια που κολλάνε στα δόντια.

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντική για Εφήβους

Οι έφηβοι αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα ορθοδοντικών ασθενών, καλύπτοντας το 60-70% των ασθενών. Η κατάλληλη χρονική στιγμή για την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας εφήβων είναι λίγο πριν την απόπτωση και των τελευταίων νεογιλών δοντιών, περίπου στην ηλικία των 11-12.

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντική Ενηλίκων

Παρόλο που στο παρελθόν είχε επικρατήσει η εσφαλμένη άποψη ότι η ορθοδοντική θεραπεία ενδείκνυται μόνο για παιδιά και εφήβους, κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές. Και οι ενήλικες μπορούν να προσβλέπουν σε ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο με τη βοήθεια της ορθοδοντικής εφόσον τα δόντια στηρίζονται από ένα υγιές περιοδόντιο.

Διαβάστε περισσότερα

Αόρατες Τεχνικές

Εκτός από την άρτια αισθητική του χαμόγελου μετά το πέρας της θεραπείας, η κλινική μας έχει ως στόχο την καλύτερη δυνατή αισθητική και κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας, ιδιαίτερα για τους ενήλικες ασθενείς μας. Οι παρεχόμενες αισθητικές – “αόρατες” τεχνικές είναι οι ακόλουθες

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντικά Μίνι – Εμφυτεύματα

Τα ορθοδοντικά μινι-εμφυτεύματα αποτελούν μία σύγχρονη τεχνική για την επίτευξη απόλυτα ελεγχόμενης ορθοδοντικής μετακίνησης χωρίς ανεπιθύμητες μετακινήσεις άλλων δοντιών λόγω εξαιτίας του νόμου δράσης-αντίδρασης. Στηρίζονται σε σκληρούς ιστούς και η τοποθέτησή τους διαρκεί λίγα λεπτά …

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Πανοραμική – Κεφαλομετρική Ακτινογραφία

Η κλινική μας είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο ψηφιακό πανοραμικό – κεφαλομετρικό ακτινολογικό μηχάνημα SIRONA ORTHOPHOS XG5 τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό όλα τα διαγνωστικά στοιχεία  να λαμβάνονται στο χώρο μας …

Διαβάστε περισσότερα