Ορθοδοντική Συγκράτηση

Ορθοδοντική Συγκράτηση Ορθοδοντική Κλινική Κατερίνη Orthodontic Smiles Clinic

αφαίρεση των ορθοδοντικών μηχανισμών σηματοδοτεί την έναρξη της συγκράτησης και παρακολούθησης του ορθοδοντικού αποτελέσματος που επιτεύχθηκεΗ αφαίρεση των ορθοδοντικών μηχανισμών σηματοδοτεί την έναρξη της συγκράτησης και παρακολούθησης του ορθοδοντικού αποτελέσματος που επιτεύχθηκε. Να έχετε υπόψη σας ότι αυτή η φάση της ορθοδοντικής θεραπείας είναι εξίσου σημαντική όσο και η φάση της ενεργού μετακίνησης και διασφαλίζει την επιτυχία της θεραπείας σας. Από τη στιγμή που τα δόντια έχουν μετακινηθεί στις επιθυμητές θέσεις, χρειάζεται μια περίοδος σταθεροποίησης των δοντιών έτσι ώστε το περιβάλλον οστό αλλά και οι περιοδοντικοί ιστοί να προσαρμοστούν στη νέα διευθέτηση των δοντιών σας.

Η τάση της ορθοδοντικής υποτροπής οφείλεται στη διάταση των ινών του περιρριζίουΗ τάση της ορθοδοντικής υποτροπής οφείλεται στη διάταση των ινών του περιρριζίου που προκύπτει από τη μετακίνηση ενός δοντιού κατά τη διάρκεια της θεραπείας και δεν θα πρέπει να συγχέεται με τη φυσιολογική μετακίνηση των δοντιών που παρατηρείται σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως εάν υποβλήθηκε σε ορθοδοντική θεραπεία ή όχι. Η τάση για ορθοδοντική υποτροπή κρατάει περίπου 7 μήνες και κατά πλείστον σταματά, όταν αναδιοργανωθούν οι ίνες του περιριζίου στο δόντι το οποίο μετακινήθηκε.

Υπάρχουν 2 είδη συγκράτησης, κινητή και ακίνητη:

  • Η κινητή συγκράτηση περιλαμβάνει συγκρατητικά μηχανήματα τα οποία ο ασθενής μπορεί να τοποθετεί και να αφαιρεί μόνος του. Είναι κατασκευασμένα είτε από ακρυλικό και σύρμα ή από διαφανές πλαστικό το οποίο εφαρμόζει εξατομικευμένα στους οδοντικούς φραγμούς.
  • Η ακίνητη συγκράτηση περιλαμβάνει τη συγκόλληση στη γλωσσική πλευρά των πρόσθιων, τις περισσότερες φορές, δοντιών ενός σύρματος με φωτοπολυμεριζόμενη ρητίνη.

Υπηρεσίες Ορθοδοντικής

Ορθοδοντική για Παιδιά

Η πρώτη εκτίμηση από ορθοδοντικό πρέπει να γίνεται στην ηλικία των επτά ετών. Εάν κι εφόσον είναι απαραίτητο, εφαρμόζεται μια “πρώτη φάση” ορθοδοντικής θεραπείας, διάρκειας το πολύ ενός έτους, και συνήθως με κινητούς μηχανισμούς και όχι με σιδεράκια που κολλάνε στα δόντια.

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντική για Εφήβους

Οι έφηβοι αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα ορθοδοντικών ασθενών, καλύπτοντας το 60-70% των ασθενών. Η κατάλληλη χρονική στιγμή για την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας εφήβων είναι λίγο πριν την απόπτωση και των τελευταίων νεογιλών δοντιών, περίπου στην ηλικία των 11-12.

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντική Ενηλίκων

Παρόλο που στο παρελθόν είχε επικρατήσει η εσφαλμένη άποψη ότι η ορθοδοντική θεραπεία ενδείκνυται μόνο για παιδιά και εφήβους, κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές. Και οι ενήλικες μπορούν να προσβλέπουν σε ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο με τη βοήθεια της ορθοδοντικής εφόσον τα δόντια στηρίζονται από ένα υγιές περιοδόντιο.

Διαβάστε περισσότερα

Αόρατες Τεχνικές

Εκτός από την άρτια αισθητική του χαμόγελου μετά το πέρας της θεραπείας, η κλινική μας έχει ως στόχο την καλύτερη δυνατή αισθητική και κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας, ιδιαίτερα για τους ενήλικες ασθενείς μας. Οι παρεχόμενες αισθητικές – “αόρατες” τεχνικές είναι οι ακόλουθες

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοδοντικά Μίνι – Εμφυτεύματα

Τα ορθοδοντικά μινι-εμφυτεύματα αποτελούν μία σύγχρονη τεχνική για την επίτευξη απόλυτα ελεγχόμενης ορθοδοντικής μετακίνησης χωρίς ανεπιθύμητες μετακινήσεις άλλων δοντιών λόγω εξαιτίας του νόμου δράσης-αντίδρασης. Στηρίζονται σε σκληρούς ιστούς και η τοποθέτησή τους διαρκεί λίγα λεπτά …

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Πανοραμική – Κεφαλομετρική Ακτινογραφία

Η κλινική μας είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο ψηφιακό πανοραμικό – κεφαλομετρικό ακτινολογικό μηχάνημα SIRONA ORTHOPHOS XG5 τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό όλα τα διαγνωστικά στοιχεία  να λαμβάνονται στο χώρο μας …

Διαβάστε περισσότερα