Γ. Ολυμπίου 2 & Μ. Αλεξάνδρου,
     Κατερίνη, 601 00
Τηλ. 23510 36500
info@orthodonticsmiles.gr

Main menu

Ψηφιακή Πανοραμική - Κεφαλομετρική Ακτινογραφία

Η κλινική μας είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο ψηφιακό πανοραμικό - κεφαλομετρικό ακτινολογικό μηχάνημα SIRONA ORTHOPHOS XG5 τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό όλα τα διαγνωστικά στοιχεία (κλινική εξέταση, φωτογραφίες, ακτινογραφίες, εκμαγεία μελέτης) να λαμβάνονται στο χώρο μας, χωρίς να επιβαρύνονται οι ασθενείς μας με μετακινήσεις. 

Τα αποκλειστικά ψηφιακά ακτινολογικά μηχανήματα εγγυώνται την καλύτερη δυνατή ποιότητα απεικόνισης σε συνδυασμό με μειωμένες δόσεις ακτινοβολίας. Μια από τις δυνατότητες λειτουργίας του ακτινολογικού μηχανήματος της κλινικής μας είναι η παδιατρική λήψη πανοραμικής ακτινογραφίας μειωμένου πεδίου, για αποφυγή ακτινοβόλησης των οφθαλμικών κόγχων και του θυρεοειδούς αδένα.

Ο ακτινογραφικός θάλαμος έχει κατασκευαστεί με τα υψηλότερα δεδομένα ακτινοπροστασίας (περιμετρική επένδυση φύλλων μολύβδου πάχους 1-3 mm) σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος", κι έχει πιστοποιηθεί από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. 

Η επιστημονική μας ομάδα έχει παρακολουθήσει Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Εργαστήριο της Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, Χειρουργικής Εμφυτευματολογίας και Ακτινολογίας Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με περιεχόμενο Ακτινοπροστασία, Ακτινοτεχνικές και Ακτινοδιαγνωστική κι έχει λάβει πιστοποίηση από την Επιτροπή Ιονιζουσών Ακτινοβολιών για χρήση Ορθοπαντογράφου (Πανοραμικού) και Κεφαλομετρικού Ακτινολογικού Μηχανήματος.